Matematik

taylor

21. december 2021 af klara99 - Niveau: Universitet/Videregående

hvilken formel ska jeg benytte her 

Vedhæftet fil: taylor.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. december 2021 af Soeffi

#0.

Definitionen på Taylor polynomiet, P2(x), af anden grad for f(x) ud fra x0 = 0:

P2(x) = f(x0) + (f'(x0)/1!)·(x-x0) + (f''(x0)/2!)·(x-x0)2 = f(0) + f'(0)·x + (f''(0)/2)·x2 = 1 - x + (6/2)·x2 = 3·x2 - x +1


Skriv et svar til: taylor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.