Matematik

differentialregning

21. december 2021 af u0 - Niveau: A-niveau

hej 

jeg ved ikke hvordan jeg kan løse disse 2 opgaver som er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2021 af probabilist

Du skal i a) bruge den såkaldte power rule; Altså at (x^n)'=n*x^(n-1). 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2021 af probabilist

I b) er der måske et matematiklærer-trick, men det er nemt nok bare at gange det hele igennem og reducere til sidst.


Svar #3
21. december 2021 af u0

Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg kan sætte tallene ind i formlen i Opg.3

Brugbart svar (1)

Svar #4
21. december 2021 af SuneChr

# 2
Ang. matematiklærer-trick:
Jeg ved ikke, om man på STX-A-niveau er bekendt med reglen om rødders sum og rødders produkt
for andengradsligningen på normalform, men her gælder:
Rødderne x = p og x = q :    x2 + bx + c = 0   ⇔   p + q = - b  ∧  pq = c 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2021 af ChristofferTJ

Vedhæftet fil:Screenshot_13.png

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.