Matematik

Sandsyndlighed........ Hjælp!

21. december 2021 af xx2002 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har virkelig brug for hjælp med nedestående opgaver.

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2021 af ChristofferTJ

Tænker at man kan bruge at pærene er binomial fordelt med antalsparameter 100 og sandsynlighedsparameter for succes 0.02. Hvis man bruger formlen for binomialfordelingen Bin(100, 0.02) for at 1 succes, altså en pære ikke virker så har man P(X)=antal måder præcis en pære ikke virker * sandsynlighed for at en pære virker * sandsynlighed for at 99 pærer virker = 100 * 0.02^1 * 0.98^99 = 27,06%.

I Excel kan det regnes med formlen: =BINOMIAL.FORDELING(1;100;0,02;0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2021 af PeterValberg

Det er en binomialfordeling, du skal have gang i, som nævnt i #1
Lad det være en succes, at pæren ikke lever op til 10000 brændtimer

Vedr. b)

P(X\geq5)=1-\left( P(X=1)+P(X=2)+P(X=3)+P(X=4)\right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2021 af PeterValberg

Rettelse til #2

Jeg glemte sandsynligheden for, at INGEN pærer ikke lever op til kravet om 10000 timer, beklager :-)

P(X≥5) = 1 - (P(X=0) + P(X=1) + P(X=2) + P(X=3) + P(X=4))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Sandsyndlighed........ Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.