Matematik

Differentiation af tæthedsfunktion

25. december 2021 af nrg19 - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogen der kan forklar mig hvorfor der bliver, som der gør. Her er trinene

https://ibb.co/RNHSNFr


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2021 af jl9

Først og fremmest bliver reglen for differentiation af sammensatte funktioner anvendt

(f(g(x)))' = f'(g(x))*g'(x)

hvor man kan sætte f(x)=ex og g(x) = -1/2*((x-μ)/σ)2

samt at ex differentieret giver sig selv ex.


Skriv et svar til: Differentiation af tæthedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.