Matematik

Ortogonale Vektor

06. januar 2022 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den her opgave med ortogonale vektorer. Jeg ved godt at jeg skal bruge følgende formel: a*b=0, men jeg ved bare ikke hvordan jeg skal regne t ud. Er der nogen som kan hjælpe? (OPGAVEN SKAL LØSES I HÅNDEN)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2022 af mathon

Ortogonale vektorers skalarprodukt er lig med nul.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2022 af mathon

                              \small \small \begin{array}{lllllll} \begin{pmatrix} t\\10 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -6\\3 \end{pmatrix}=0\\\\ t\cdot (-6)+10\cdot 3=0\textup{ ...} \end{array}


Svar #4
06. januar 2022 af Perikon007

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \vec{a}\cdot \vec{b}=0 &= t\cdot (-6)+10\cdot 3 \\t &= \frac{-10\cdot 3}{-6}= \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. januar 2022 af mathon

                             \small \small \small \begin{array}{lllllll} \begin{pmatrix} t\\10 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -6\\3 \end{pmatrix}=0\\\\ t\cdot (-6)+10\cdot 3=0\\\\ -6t+30=0\\\\ t-5=0\\\\ t=5 \end{array}


Svar #7
06. januar 2022 af Perikon007

#5, hvorfor er der -10?


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. januar 2022 af ringstedLC

 \begin{align*} \vec{a}\cdot \vec{b}=0 &= t\cdot (-6)+10\cdot 3 \\ 0-10\cdot 3 &= t\cdot (-6)+10\cdot 3-10\cdot 3 \\ -10\cdot 3 &= t\cdot (-6) \\ t &= \frac{-10\cdot 3}{-6}= \end{align*}


Svar #9
06. januar 2022 af Perikon007

Tysind tak


Skriv et svar til: Ortogonale Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.