Matematik

Linjens ligning osv,

08. januar 2022 af laerke49 - Niveau: C-niveau

Har fået dette spørgsmål i en aflevering og er helt på bar bund, en sød sjæl der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2022 af ringstedLC

a) Linjens ligning:

\begin{align*} y &= a\cdot x+b \\ \Rightarrow a &= \textup{linjens h\ae ldning} \end{align*}

Indsæt hældningen og punktet som (x0y0) for at bestemme b:

\begin{align*} l_1:y &= \textup{h\ae ldning}\cdot x+b \\ y_0 &= \textup{h\ae ldning}\cdot x_0+b \\ b &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2022 af ringstedLC

b) To ligninger med to ubekendte:

\begin{align*} l_1:y &= \textup{h\ae ldning}\cdot x+b \\ l_2:y &= \tfrac{1}{2}\cdot x-3 \\ (x,y) &=... \end{align*}


Skriv et svar til: Linjens ligning osv,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.