Kemi

koncentration

09. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

n=c*V

start: n(OH-)=0,500 mol og x n(H+) = 0,200 mol

0,500 - 0,200 = 0,300 mol

overskud: n(OH-) = 0,300 mol i 1000 mL

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2022 af mathon

         \small \small \small \begin{array}{llllll} {n_{OH^-}}^{\textup{blanding}}=\underset{\textup{antal mol }OH^- \textup{f\o r blanding}}{\underbrace{\left (0.500\;L \right )\cdot \left (1.000\;\frac{mol}{L} \right )}}-\underset{\textup{antal mol }H_3O^+\textup{ f\o r blanding}}{\underbrace{2\cdot \left (0.500\;L \right )\cdot \left ( 0.200 \;\frac{mol}{L}\right )}}=0.300\;mol\\\\ \left [ OH^- \right ]=\frac{n_{OH^-}}{V_{\textup{blanding}}}=\frac{0.300\;mol}{(0.500\;L)+(0.500\;L)}=0.300\;M \end{array}


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.