Matematik

Hjælp til potensfunktioner

09. januar 2022 af ho123

hvordan finder man en ligning for sammen hængen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2022 af mathon


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2022 af mathon

Du har to sæt sammenhørende værdier af masse og tid
til bestemmelse af eksponentialfunktionen
                                                                         \small \small \small \begin{array}{llllll} \small y=b\cdot a^t\\\\\\& \huge \frac{y_2}{y_1}=a^{t_2-t_1}\\\\& b=\frac{y_1}{a^{t_1}} \end{array}

Overskriften er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2022 af mathon

                                                                         \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \small y=b\cdot a^t\\\\\\& \huge \frac{y_2}{y_1}=a^{t_2-t_1}\Leftrightarrow a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{t_2-t_1}}\\\\& b=\frac{y_1}{a^{t_1}} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.