Matematik

Definitionsmængde

09. januar 2022 af Opello - Niveau: B-niveau

Hvad er definitionsmængden af funktionen A(x) = x · 80 - 2x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2022 af Heptan

Kan det tænkes det skulle være

A(x) = x2 · 80 - 2x

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2022 af ringstedLC

Umiddelbart er def.-mængden alle de reelle tal. Men hvis funktionen A er arealet som funktion af en ubekendt sidelængde, er mængden begrænset til de positive reelle tal.


Svar #3
09. januar 2022 af Opello

Her er opgaven til kontekst. Det drejer sig om opgave b hvor jeg har bestemt en funktion af arealet som 

A(x) = x · (80 - 2x) 

Glemte lige parantes overnover ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. januar 2022 af ringstedLC

b) 

\begin{align*} 80-2x &= 0\Rightarrow x=40 \\ A(x) &= x\cdot (80-2x) \,,\;{\color{Red} 0<x<40} \end{align*}


Svar #6
09. januar 2022 af Opello

Okay, det giver god mening. Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2022 af ringstedLC


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.