Matematik

indekstal

09. januar 2022 af DiamondII - Niveau: C-niveau

Hvordan skal jeg beregne dette? 

ogpaven siger ikke at 2007 er startåret for indekset


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2022 af mathon

... men du har
                             120 kr svarer til indekstal 122.3
    og dermed
                             indekstallet 122.3 svarer til 120 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2022 af mathon

                       \small \begin{array}{|l|c|c|c|}\hline&&&\\ \textup{\AA r}&2007&2010&2013\\&&&\\ \hline&&&\\ \textup{kilopris}/kr&109&120&\frac{138.21}{122.3}\cdot 120=\; \; \; \; \; \;\; \; \\&&&\\ \hline&&&\\ \textup{indekstal}&\frac{109}{120}\cdot 122.3=\; \; \; \; \; \; \; \; &122.3&138.1\\&&&\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} I_S &= \frac{S}{B}\cdot I_B\quad \textup{formel (7)} \\ I_{07} &= \frac{p_{07}}{p_{10}}\cdot I_{10}= \\\\ I_S &= \frac{S}{B}\cdot I_B \\ \Rightarrow I_S\cdot B &= S\cdot I_B \\ S &= \frac{I_S}{I_B}\cdot B\quad \textup{ogs\aa\,formel (7)} \\ p_{13} &= \frac{I_{13}}{I_{11}}\cdot p_{10} \end{align*}


Skriv et svar til: indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.