Matematik

Forkortning

10. januar 2022 af Emilo69 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har den her lignen, som skal forkortes. Er der nogen, som kan hjælpe mig med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2022 af peter lind

I brøkens første led kan du forkorte x ud, hvorefter leddet kan gå sammen med et andet led


Svar #3
10. januar 2022 af Emilo69 (Slettet)

Så x* skal bare væk?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2022 af peter lind

Det skal dele af brøkstregen sandelig også


Svar #5
10. januar 2022 af Emilo69 (Slettet)

Når det forkortes, bliver det så ikke til x*e^x+e^x+3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2022 af peter lind

nej. Det her er altså noget du skulle have lært i folkeskolen. og du skriver at du går i 2g


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} x\cdot e^x+e^x+3+\frac{x\cdot e^x+e^x+3}{x}-3x &= \\ x\cdot e^x+e^x+\frac{x\cdot e^x}{x}+\frac{e^x+3}{x}+3-3x &= \\ x\cdot e^x+2e^x+\frac{e^x+3}{x}+3\cdot (1-x) &= \\ (x+2)\cdot e^x+\frac{e^x+3}{x}+3\cdot (1-x) \end{align*}

er lidt "kortere"...


Skriv et svar til: Forkortning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.