Fysik

Vi tilfører energien 1 kJ til en 30 gram isterning som er -18°C.

10. januar 2022 af Mark12345678 - Niveau: B-niveau

Vi tilfører energien 1 kJ til en 30 gram isterning som er -18°C.

Hvor varm bliver den?

Hvad sker der hvis vi tilfører 2 kJ energi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2022 af peter lind

Q = m*c*Δt    hvor m er massen, c er isens massefylde Δt er tempereaturstigningen. Hvis dette medfører at slut temperaturen er større end 0 skal du også have fat i isens smeltevarme og evt. derefter vandets temperaturstigning


Svar #2
10. januar 2022 af Mark12345678

Er resultatet:

0.03 g * 2040 * (0-(-18)) = 1101,6 J

1,102 kJ

Opgave 2

?

#1

Q = m*c*Δt    hvor m er massen, c er isens massefylde Δt er tempereaturstigningen. Hvis dette medfører at slut temperaturen er større end 0 skal du også have fat i isens smeltevarme og evt. derefter vandets temperaturstigning


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2022 af peter lind

Jeg har ikke regent efter og jeg har ikke umiddelbart is varmefylde.

Hvis du har regnet efter skal du se om isens smeltevarme er giver. Hvis det er over resten af af de 2 kJ skal du så skal du se hvor meget det smeltede vands temperatur stiger


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2022 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Specifik}&\textup{varmefylde for is er }2\;\frac{kJ}{kg\cdot K}\\\\ \textup{Energikrav}&\textup{for at opvarme isen fra -18 til 0}\degree C\\\\& Q_{\textup{opv. }-18\; \rightarrow \; 0\degree C}=\left ( 0.030\;kg \right )\cdot \left ( 2\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 18\;K \right )=1.08\;kJ\\\\ \textup{Smeltning}&\textup{er dermed udelukket.}\\\\\\ \textup{Temperatur-}\\ \textup{\ae ndring:}&\Delta T=\frac{Q}{m\cdot c}=\frac{1\;kJ}{\left ( 0.030\;kg \right )\cdot \left ( 2\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )}=16.7\;\degree C\\\\\\ \textup{Isens }&\textup{temperatur efter tilf\o rsel af 1 kJ}\\ \textup{er derfor:}\\&T_{slut}=\left (-18+16.7 \right )\;\degree C=-1.3\;\degree C \end{array}


Skriv et svar til: Vi tilfører energien 1 kJ til en 30 gram isterning som er -18°C.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.