Matematik

tandpasta

12. januar 2022 af corneliagg - Niveau: 7. klasse

hej jeg har brug for hjælp til en opgave, vi har en tube med tandpasta på 75 ml. Rumfanget af en klat er 0,96cm. Hvordan finder jeg ud af hvor mange dage en tube holder til hvis der er 4 personer der skal bruge den og de bruger 2 klatter på en dag ver.

https://drive.google.com/file/d/1LnSD9-vbhJsQJjDV2f_GZq9Ax0IgtwKl/view

side 2 opgave 2.8


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2022 af Christianfslag

75 mL = 75 cm^3

Hvis en klat er 0,96 cm^3 og der bruges 4x0,98 cm^3 to gange hver dag, så skal du just dividere det daglige forbrug med den totale mængde.

Antal dage=\frac{4\cdot 0,96\cdot 2}{75}


Svar #2
12. januar 2022 af corneliagg

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2022 af SuneChr

Eller
opstil en ligning, hvor n er antal dage, som en tube á 75 cm3 kan række:
                  4·2·0,96·n = 75
Brøken, der angives i # 1, skal være den omvendte brøk.
Hvor mange dage vil tuben række, hvis alene én mand børster tænder otte gange om dagen?


Skriv et svar til: tandpasta

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.