Fysik

Fjederkonstanten

12. januar 2022 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Ifølge hookles' lov er fjederkraften givet ved:

F_{fjeder}=-k\cdot x

k=Fjederkonstanten

[k]=N/m

Hvad siger fjederkonstanten noget om i forhold til fjederen?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2022 af ringstedLC

Fjederkonstanten er den kraft/afstand, der skal bruges for at bringe et elastisk materiale som en fjeder ud af sin hvilestilstand fordi fjederen da giver den modsatrettede og ligestore kraft:

\begin{align*} F_\textup{fjeder} &= -k\cdot s \end{align*}

En svær fjeder har en større k end en let fjeder.

Se eksempel i "Studieportalen.dk anbefaler"-linket th.


Skriv et svar til: Fjederkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.