Matematik

vektorer

17. januar 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælpppp!!!!!!!!!!

i et koordinatsystem i planen er tre vektorer a, b og c givet ved

a = (3, -5) 

b= (-13, 23) 

c= (-4, 12)

undersøg om a+b kan skrives som k*c, hvor k er en konstant


Svar #1
17. januar 2022 af vana78 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll} \textup{Hvis}\\&k\cdot \begin{pmatrix} -4\\12 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-5 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -13\\23 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -10\\ 18 \end{pmatrix}\\ \textup{dvs}\\& \begin{array}{lllllll} -4k=-10&\Leftrightarrow k=\frac{5}{2}\\\\ 12k=18&\Leftrightarrow k=\frac{3}{2} \end{array}\\\\ \textup{Konklusion:}&? \end{array}


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.