Matematik

Analytisk plangeometri

20. januar 2022 af RoniTem14 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg har haft nogle problemer med opgave 3. Hvordan løser man den?

Tak på forhånd

Opgaven er vedhæftet beskeden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Den sidste vektor i parameterfremstillingen er retningsvektoren for linien l. Da linien m skal stå vinkelret på l, er denne vektor også normalvektor for m. En ligning på formen ax+by+c=0 for m kan fås ud fra normalvektoren og et punkt, idet normalvektorens koordinater bruges som a og b. c findes så ved at indsætte punktets koordinater og løse den fremkomne ligning med hensyn til c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} m\textup{:}\quad \begin{pmatrix} 8\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-8\\y-10 \end{pmatrix}=0 \end{array}


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.