Matematik

efterspørgselskurven og udbudskurven

27. januar 2022 af ChristinaEUX - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og bikser med denne opgave; 

For et andet produkt kan efterspørgselskurven og udbudskurven beskrives ved: 

Efterspørgslen: f(x) = 1000 ⋅ 0.9x

Udbud: g(x) = 10 ⋅ 1.2x

hvor f(x) og g(x) er prisen og x er mængden i tusinde enheder.

2.1  Forklar hvilke funktioner dette er og hvilke egenskaber disse funktioner har (altså fortæl hvordan a og b påvirker grafens forløb).

2.2  Hvor stor er efterspørgsel ved en pris på 400 kr. 

2.3  Hvad vil der ske med efterspørgslen hvis prisen faldt til 200kr. 

2.4  Hvilken mængde og pris er den mest optimale ud fra efterspørgsel- og udbudskurven? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2022 af Moderatoren

Prøv at beskrive hvad du bikser/bakser med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2022 af mathon

Skal efterspørgslen ikke være
                                                       f(x) = 1000 - 0.9x\, ?


Svar #3
27. januar 2022 af ChristinaEUX

Jeg vil sætte f(x)=1000 ⋅ 0.9x ind i geogebra, men jeg får ikke lov. 
Den er beskrevet med * i opgaven, og ikke - 
Jeg er lidt forvirret over den. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2022 af StoreNord

For at få løftet x skal du trykke to gange på "kineserhatten".


Svar #5
28. januar 2022 af ChristinaEUX

Beklager jeg var væk igår. Okay tak, det prøver jeg. 


Skriv et svar til: efterspørgselskurven og udbudskurven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.