Fysik

Formler af energi

30. januar 2022 af Moehy - Niveau: B-niveau

Kinetisk energi: 1/2 * m * v2

Potential energi: m * g * h

Mekanisk energi: Ekin + EPot

Kemisk energi: B (brændværdi) * m

Elektrisk energi: p = e/t

Kerneenergi: E = m*c2

Strålingsenergi: ?

Termisk energi: ?

Kan nogen forklare mig formlen af stråling og termisk energi? og tjekke om de andre formler er korrekte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2022 af mathon

Strålingsenergien er en del af kerneenergien \small \Delta m\cdot c^2 for \small \alpha- og \small \beta-stråling.
For \small \gamma-stråling er \small E=h\cdot \frac{c}{\lambda}
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2022 af mathon

Termisk energi:
                             \small E=m\cdot c\cdot \Delta T


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2022 af mathon

For ideale gasser:
                                  \small \small E=p\cdot V=n\cdot R\cdot T


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2022 af ringstedLC

I #2 er c en konstant (varmekapacitet), der afhænger af stoffet.

Formler skrives med et lighedstegn:

\begin{align*} E_\textup{kin} &= \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 \\ E_\textup{pot} &= m\cdot g\cdot h \\ E_\textup{mek} &= E_\textup{kin}+E_\textup{pot} \end{align*}

For elektrisk energi:

\begin{align*} {\color{Red} E_\textup{elektr}} &= {\color{Red} P\cdot t}\quad \textup{(effekt gange tid)} \end{align*}

Du har skrevet formlen for elektrisk effekt:

\begin{align*}P &= \frac{E_\textup{elektr}}{t} \end{align*}


Svar #5
30. januar 2022 af Moehy

Ved i hvilke formel man skal bruge hvis man vil regne strålingsenergi til elektrisk energi?


Skriv et svar til: Formler af energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.