Matematik

matematik opgave

01. februar 2022 af sannnnnne (Slettet) - Niveau: 8. klasse

har brug for hjælp til den opgave 

:)

Ole og Lene skal dele en gevinst på 120 kr. i
forholdet 1:5.
Ole får kr.________

tak på forhånd,,,


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2022 af StoreNord

Een del til Ole og een del til Lene; det er 6 dele ialt.

Du skal altså dele 120 kr i 6 lige store dele.
Ole får den ene, og Lene får de 5.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2022 af mathon

                 \begin{array}{lllllll} \textup{Forholdstal:}\\&&& \begin{array}{lcl} \textbf{Ole}&1\\ \textbf{Lene}&\underline{5}\\ \textbf{Ole +Lene}&6 \end{array}\\\\ &\textup{antal gange 6}&& \frac{120}{6}=20\\\\\\\textup{Bel\o b:}&&& \begin{array}{lclr} \textbf{Ole}&1\cdot 20\;\textup{kr}&=&\textbf{20\;kr}\\ \textup{Lene}&\underline{5}\cdot 20\textup{ kr}&=&100\textup{\;kr}\\ \textup{Ole +Lene}&6\cdot 20\textup{ kr}&=&120\textup{\;kr} \end{array} \end{array}


Svar #3
01. februar 2022 af sannnnnne (Slettet)

så ole får 20?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2022 af mathon

  Ja.


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.