Matematik

ubestemt integral

01. februar 2022 af nutellaelsker - Niveau: A-niveau

Jeg har et spørgsmål men hvordan har man differentieret det grønne og kommet fremtil det røde? 

Vedhæftet fil: Skærmbillede (296).png

Svar #1
01. februar 2022 af nutellaelsker

Jeg har et spørgsmål men hvordan har man differentieret det grønne og kommet fremtil det røde? 


Svar #2
01. februar 2022 af nutellaelsker


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2022 af mathon

Det er det røde, der differentieres.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2022 af mathon

     \begin{array}{lllllll}&& \int x^a\mathrm{d}x=\frac{1}{a+1}\cdot x^{a+1}+k\\ \textup{da}\\&& \left ( \frac{1}{a+1}\cdot x^{a+1}+k \right ){}'=\frac{1}{a+1}\cdot\left (x^{a+1}+k \right ){}'=\frac{1}{a+1}\cdot\left ( (a+1) \cdot x^{a+1-1}+0\right )=x^a \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2022 af mathon

Råd:
            Lær dig at kende forskel på differentiation og integration.


Svar #6
03. februar 2022 af nutellaelsker

Sorry ja det er rigtigt. Jeg mente fra det røde til grønne.

må jeg lige spørge igen men hvorfor når man differentierer 1/a+1 så bliver det bare til 1/a+1 ?  

Ellers giver resten mening for på den måde kan man komme frem til xa


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. februar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \bigl(k\cdot f(x)\bigr)'=k\cdot \bigl(f(x)\bigr)' \end{align*}


Skriv et svar til: ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.