Matematik

hjælp til differentialregning

02. februar 2022 af mini652 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til den vedhæftede opgave, jeg er på rimelig bar bund.

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2022 af mathon

Hvordan finder man minimum for en funktion?


Svar #2
02. februar 2022 af mini652

#1

Hvordan finder man minimum for en funktion?

Er det ikke ved at sige

f'(x)=0

og så finde monotoniforholdene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2022 af mathon

Blot bestemme om \small x_o i \small f\left (x_o \right )=0 er maksimums- eller minimumspunkt for \small f(x) - \textup{her }M(x).


Svar #4
02. februar 2022 af mini652

#3

Blot bestemme om \small x_o i \small f\left (x_o \right )=0 er maksimums- eller minimumspunkt for \small f(x) - \textup{her }M(x).

det forstår jeg ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2022 af magnusBejle

Efter du har fundet x ved f'(x)=0

laver du stik prøver 

dine stik prøver skal du sætte ind i f'(x) og finde ud af om det er negativt eller positivt

hvis det er negativt først og positivt efter vil du få et minimum


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2022 af mathon

                    \small M(x)=0.5x^2+\frac{42}{x}\quad x>0


Svar #7
02. februar 2022 af mini652

#5

Efter du har fundet x ved f'(x)=0

laver du stik prøver 

dine stik prøver skal du sætte ind i f'(x) og finde ud af om det er negativt eller positivt

hvis det er negativt først og positivt efter vil du få et minimum

men ville f'(x) til 0,25*b*x^2 ikke hedde 0,25*b*2x, hvordan finder jeg så x i f'(x)=0 når jeg har to ubekendte?


Svar #8
02. februar 2022 af mini652

#6

                    \small M(x)=0.5x^2+\frac{42}{x}\quad x>0

Men hvad står M for?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2022 af mathon

Læs dog


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2022 af magnusBejle

Mini sæt lige et billed ind af dine opgave

for du skulle gerne få en lineær funktion når du diffrentiere din andengradsligning

og når der står f'(x)=0 betyder det at du skal sætte din diffrentieret ligning til 0 og finde x

når du har funder x tager du et tal der under x og et tal der over x for at finde ud af om de er negativ eller positive


Svar #11
02. februar 2022 af mini652

#10

Mini sæt lige et billed ind af dine opgave

for du skulle gerne få en lineær funktion når du diffrentiere din andengradsligning

og når der står f'(x)=0 betyder det at du skal sætte din diffrentieret ligning til 0 og finde x

når du har funder x tager du et tal der under x og et tal der over x for at finde ud af om de er negativ eller positive

der er blevet sat et billede ind lige over i svar 9 :)

Når jeg differentiere i wordmat får jeg 0,5*b*x

Skal jeg så løse  0,5*b*x=0

Hvis ja, er det så rigtigt nok at jeg skal dividere med b på begge sider først? eller er jeg ude på et helt forkert spor


Svar #12
02. februar 2022 af mini652

#9

Læs dog

men jeg har jo stadig b som også er ukendt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. februar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}\\ \textbf{Du har:}\\& \textup{Rumfang}\\&& V=&0.25\cdot x^2\cdot b\qquad x>0\\\\&& 3=&0.25\cdot x^2\cdot b\\\\&& b=&\frac{12}{x^2}\\\\\\& \textup{Materiale-}\\& \textup{forbrug:}\\&& M(x)=&0.5x^2+3.5\cdot x\cdot b=\\\\&&& 0.5x^2+3.5\cdot x\cdot \frac{12}{x^2}=\\\\&&& 0.5x^2+\frac{42}{x}\qquad x>0 \end{array}


Svar #14
03. februar 2022 af mini652

#13

\small \small \small \begin{array}{llllll}\\ \textbf{Du har:}\\& \textup{Rumfang}\\&& V=&0.25\cdot x^2\cdot b\qquad x>0\\\\&& 3=&0.25\cdot x^2\cdot b\\\\&& b=&\frac{12}{x^2}\\\\\\& \textup{Materiale-}\\& \textup{forbrug:}\\&& M(x)=&0.5x^2+3.5\cdot x\cdot b=\\\\&&& 0.5x^2+3.5\cdot x\cdot \frac{12}{x^2}=\\\\&&& 0.5x^2+\frac{42}{x}\qquad x>0 \end{array}

Nårrr nu forstår jeg det

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.