Fysik

Kraft og Arbejde

03. februar 2022 af megadoom123 - Niveau: A-niveau

kan det passe at det udførte arbejde er lig med 5.1 * 10^6J

mens den konstanste kraft er lig med ca. 1.325 * 10^5N


Svar #1
03. februar 2022 af megadoom123

Jeg beregnede arbejdet med E_kin, da jeg antager at arbejdet svarer til tabet i E_kin

Derefter kunne jeg så beregne den konstante kraft med følgende formel: A = F*s

Det haster lidt, så det vil være nice med et hurtigt svar :)


Svar #2
03. februar 2022 af megadoom123

er der ikke en eneste venlig sjæl?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2022 af ringstedLC

#1 er korrekt:

\begin{align*} W=F\cdot s &= E_{kin}\\ F &= \frac{E_{kin}}{s} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} E_{kin}=0.5\cdot m\cdot v^2 &= C\cdot \Delta T \\ \Delta T &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

OBS: Du skal huske, at den potentielle energi også bliver mindre under opbremsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2022 af ringstedLC

#3 og #4 Ups: 

\begin{align*} F &= \frac{E_{mek}}{s}=\frac{E_{kin}+E_{pot}}{s} =\frac{m\cdot \bigl(0.5\cdot v^2+g\cdot s\bigr)}{s} \\ \Delta T &= \frac{E_{mek}}{C} \end{align*}


Skriv et svar til: Kraft og Arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.