Biologi

Mælkeprotein Yoghurt?

06. februar 2022 af Anonym1209 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet et spørgsmål om hvordan mælkeprotein kan sammen klumpe til at danne et form for netværk i yoghurt....?

Mit bud er umiddelbart at mælkeproteinet aflades, så det bliver negativt, og dermed sænker pH-værdien, men herefter er jeg ikke sikker på hvad der så sker...?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2022 af Cassidyy

Da kaseinmicellerne er negativt ladede på deres overflade og dermed frastøder hinanden, kan løbeenzymet klippe peptidkæderne af, så de bliver mindre negative, hvilket vil sige, at frastødningen ikke længere er særlig stor. Da mælk også indeholder Ca2+, vil det være med til at binde kasein-molekylerne til hinanden, hvorefter de vil klumpe sammen.


Svar #2
06. februar 2022 af Anonym1209

Perfekt mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Mælkeprotein Yoghurt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.