Matematik

10 & 12

06. februar 2022 af Cassidyy - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med, hvordan jeg opstarter disse to opgaver?

Vedhæftet fil: 2239842949.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2022 af peter lind

10

a) Vis at linjen y=0 har et og kun et fællespunkt med cirklen

b) De to tangenter har samme hældning som m

1


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2022 af peter lind

12.

a) Sandsynligheden for de enkelte stemmetal er som i tabellen

b) beregn hvor mange de enkelte poster skulle have og brug dernæst en χ2 test


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2022 af ringstedLC

Opgave 10 

a) Førsteaksen (x-aksen) har ligningen y = 0, centrum ligger på linjen med ligningen y = 5 og √25 = r

b) Distancen mellem en tangent og centrum er lig radius. De to tangenters ligning er på formen:

\begin{align*} y &= \tfrac{4}{3}x+b \\ \textup{dist}\bigl(C,y\bigr) &= \frac{\left |a_{y}\cdot x_C+b-y_C\right |}{\sqrt{{a_{y}}^2+1}} \Rightarrow b=\left\{\begin{matrix}b_1\\b_2\end{matrix}\right.\qquad \textup{formel (73)} \\\\ c:&\;\Bigl(x-3\Bigr)^2+\Bigl(\tfrac{4}{3}x+b_1-5\Bigr)^2=25 \Rightarrow x=x_{R_1}=\;? \\\\ R_1:\;y_{R_1} &= \tfrac{4}{3}x_{R_1}+b_1\Rightarrow R_1=(x_{R_1},y_{R_1})=(?,?) \\ \end{align*}

NB 1. Dårlig titel!

NB 2. Kun én opgave pr. tråd!


Skriv et svar til: 10 & 12

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.