Fysik

Henfaldskonstanten og atomkerner

09. februar 2022 af LarsLarsyLarsen - Niveau: B-niveau

Visse brandalarmer indeholder americiumisotopen 24195Am, som har en halveringstid på 433 år. Vi forestiller os, at kilden indeholder 2.9 * 10-724195Am,

a. Beregn henfaldskonstanten k for 24195Am.

b. Beregn antallet af 24195Am-kerner i kilden

c. Beregn kildens aktivitet

d. Hvor stor er aktiviteten efter 25 år?

På forhånd tak for enhver hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a.}\\&& k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{\ln(2)}{432.2\;yr}=0.001604\;yr^{-1}=5.08213\cdot10^{-11}\;s^{-1} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{b.}\\&& N_0=\frac{2.9\cdot 10^{-7}\;g}{241\; \frac{g}{mol}}\cdot \left(6.022\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right )= \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{c.}\\&&A_0=k\cdot N_0=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}\cdot N_0=\frac{\ln(2)}{1.36326\cdot 10^{10}\;s}\cdot N_0 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{d.}\\&&A(25\;yr)=A_0\cdot \left(\frac{1}{2}\right)^{\frac{25\;yr}{432.2\;yr}}\end{array}


Skriv et svar til: Henfaldskonstanten og atomkerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.