Matematik

vektorfunktion

10. februar 2022 af megadoom123 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er helt blank på denne opgave, da det nu ret lang tid siden, jeg sidst stødte på opgaver af denne type. Hjælp vil være værdsat:


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2022 af mathon

a)
                       x = 5 + 5·cos(t)
                       y = 7 + 5·sin(t)

                       x - 5 = 5·cos(t)
                       y - 7 = 5·sin(t)

                       (x - 5)2 = (5·cos(t))2
                       (y - 7)2 = (5·sin(t))2

                           (x - 5)2 + (y - 7)2 =  52·cos2(t) + 5+ sin2(t) = 52·(cos2(t) + sin2(t))

   cirkel:             (x - 5)2 + (y - 7)= 52

                        


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2022 af mathon

b)
                  
cirkeltangent i P(8,11):

                   (8 - 5)(x - 5) + (11 - 7)(y - 7) = 52

                   3(x-5) + 4(y-7) = 25

                   3x + 4y -15 - 28 = 25

                   3x + 4y - 68 = 0
   eller
                   y = -(3/4)x + 17
                 
                 


Svar #3
10. februar 2022 af megadoom123

Tak. vil man ikke også kunne bruge formel (190) i formelsamlingen til opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2022 af mathon

 Jo.


Skriv et svar til: vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.