Matematik

regning af tværtsnitareal

13. februar 2022 af yftahel - Niveau: B-niveau

hej 

her sidder jeg med en matematik aflevering, er der nogen herind kan hjælpe mig med de følgende opgaver.

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2022 af ringstedLC

a) Tværsnitsarealet er arealet af det rektangel, du ser fra enden af renden:

\begin{align*} A_\textup{tv\ae rsnit} &= b\cdot h \\ &= (50-2x)\cdot x \\ A_5 &= (50-2\cdot 5)\cdot 5=\;?\,\textup{cm}^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2022 af ringstedLC

c)

\begin{align*} A(x) &= (50-2x)\cdot x\Rightarrow \left\{\begin{matrix} x>0\\50-2x>0\end{matrix}\right. \\ A(x) &= ...\;,\; \;?<x<\;? \end{align*}

e) Det maksimale tværsnitsareal er y-værdien af grafens toppunkt.

Se formel (77) i STX, B.

f)

\begin{align*} A(x)=300 &= ...\Rightarrow x=\left\{\begin{matrix} x_1=\;?\\x_2=\;?\end{matrix}\right. \end{align*}

Kontroller løsningerne ved at se på din graf.


Skriv et svar til: regning af tværtsnitareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.