Matematik

monotonilinje???

13. februar 2022 af freja9292 - Niveau: A-niveau

se fil

Aner ikke hvordan man gør det, da vi ikke har lært om det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2022 af Anders521

#0 Jo, det har I, ellers ville jeres lærer ikke stille sådan en opgave. 

En monotonilinje er en del af x-aksen, hvor løsninger til ligningen f '(x) = 0 er angivet. I dit tilfælde er det den positive del af aksen, da funktionen f er defineret for x > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2022 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x) &= \Bigl(\tfrac{1}{24}x^3\Bigr)'-\Bigl(\ln(x)\Bigr)'\;,\;x>0 \\ f'(x_0)=0 &=...\Rightarrow x_0=\;? \\ f'(x_0-1)&>0 \Rightarrow f(x)\nearrow \quad f'(x_0-1)>0\textup{ angives med et "+"} \\ f'(x_0+1)&<0 \Rightarrow f(x)\searrow \quad f'(x_0-1)<0\textup{ angives med et "-"} \\ f_{ekstr.}(x_0) &= \;? \end{align*}

NB. Opgaven kan regnes i hovedet/m. håndkraft eventuelt vha. FS. og kunne sagtens være en "uden hj.-midler opgave" til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2022 af SuneChr

Jeg er lidt mere gammeldags og benytter den klassiske monotonilinje:

f '(x)                 -                  0                     +
         :----------------------------|----------------------------------→
  x     0                                2
_______________
:  for x = 0 betyder, at f ikke er defineret. Her betyder det også den lodrette asymptote.                  


Skriv et svar til: monotonilinje???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.