Fysik

Afbøjning af elektroner i E-felt

15. februar 2022 af louisean - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der en der kan hjælpe med med denne opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2022 af peter lind

a) Der mangler en del oplysninger. e*V er energien som elektronen får ved bevægelsen opad. Desuden får elektronen energi fra tyngdefeldtet, som skal trækkes fra. Forudsættes der at tyngdekraften er minimal i sammenligning med de elekttriske kræfter ?

b) Det er en bevægelse med konstant accelleration. Lav en regressionsanalyse på bevægelsen

c) E = V/d hvor d er afstanden mellem pladerne. Det må antages at billedet viser afstanden mellem pladerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2022 af VanessaAndersen

Til opgave a) der har jeg kun de oplysninger som er på bilaget. Forstår ikke helt hvordan er jeg skal løse den. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2022 af peter lind

Du kan også læse b først. Accelerationen i vandret retning 0 og hastigheden derfor konstant. I lodret retning er det en bevægelse med konstant accelleration og begyndelseshastighed lig den lodrette komposant af begyndelseshastighen.  Formlen er y = ½at2  + v0t. Indsætter du fra den vandrette bevægelse x = v*t får du en funktion y af x alene. Den kan du lave regression på


Skriv et svar til: Afbøjning af elektroner i E-felt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.