Matematik

Niveaukurver og snit

15. februar 2022 af Jette1234567 - Niveau: A-niveau

Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg er rette kurs mht. spørgsmål 1 i vedhæftede. Jeg kan ikke forstå, at radius iflg. min foreløebige udregning giver 0; har jeg lavet en fejl. 

Mht. spørgsmål 2; vis at snitkurverne er halvcirkler; er det der en tilstrækkelig løsning at vise det grafisk, eller er der en matematisk forklaring, der er bedre?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Øvelse 8.2.5.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du har kun arbejdet med niveukurven for f(x,y) = 0 Du skal have f(x,y) = a.

Derudover skal du benytte at (-s)2 = s2 til at få et pænere udtryk.

Hvorfor indfører du de to tal a og b?

Sp2: Her skal du holde x eller y fast, f.eks: y = y0, og så vise, at z=f(x,y0) er en halvcirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2022 af peter lind

Det er fordi du sætter f(x,y) = 0. Hvis den derimod sætter den til værdien af niveaukurven t får du noget andet.

Så har du i stedet for f(x,y) = t. Derefter kan regne på samme måde som før


Svar #4
16. februar 2022 af Jette1234567

Jeg indfører a og b, fordi de indgår i cirklens ligning, som koordinaterne for centrum, men jeg er stadig ikke med på, hvad der menes med f(x,y) skal være = a eller t for så vidt; mon en af jer vil skrive udregningen op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2022 af Soeffi


Svar #6
16. februar 2022 af Jette1234567

Jeg får det stadig ikke til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2022 af Soeffi

#6. Niveaukurven for f(x,y) = c er punktmængden: {(x,y) ∈ R2 | f(x,y) = c}.

\\f(x,y)=c\;\wedge \; 0 \leq c \leq 4\Leftrightarrow 4-\sqrt{16-x^2-y^2}=c\Leftrightarrow

16-x^2-y^2=(4-c)^2\Leftrightarrow x^2+y^2=8c-c^2

Dette er en cirkel med centrum i (0,0) og radius √[8c - c2]. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. februar 2022 af peter lind

f(x,y) = 4 -kvr(16-x2-y2) = t <=> kvrod( 16-x2-y2) = 4-t <=> 16-x2-y2 = (4-t)2


Svar #9
16. februar 2022 af Jette1234567

Nu kan jeg se det; mange tak for alle svarene,


Skriv et svar til: Niveaukurver og snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.