Matematik

Diffrentialregning

25. februar 2022 af Frejace - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne opgave, og er ret presset på tid. En som kan hjælpe mig med at løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2022 af Moderatoren

Hvilke problemer har du med at løse den? Så kan hjælperne garanteret give dig et hint, så du kan løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& f(0)=\left (0^3+3\cdot 0 \right )\cdot e^{2\cdot 0} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& f{\, }'(x)=&\left ( x^3+3x \right ){}'\cdot e^{2x}+\left ( x^3+3x \right )\cdot \left ( e^{2x} \right ){}'\\\\&&& \left ( 3x^2+3 \right )\cdot e^{2x}+\left ( x^3+3x \right )\cdot \left ( 2\cdot e^{2x} \right )=\\\\&&&\left (3x^2+3+2x^3+6x \right )\cdot e^{2x}=\\\\&&& \left ( 2x^3+3x^2+6x+3 \right )\cdot e^{2x} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& f{\, }'(0)= \left ( 2\cdot 0^3+3\cdot 0^2+6\cdot 0+3 \right )\cdot e^{2\cdot 0}=3\cdot 1=3\\\\&& f(0)=0\\\\& \textup{Tangentligning}\\&\textup{i }\left ( 0,f(0) \right )\textup{:}&y=f{\, }'(0)\cdot (x-0)+f(0) \end{array}


Svar #6
25. februar 2022 af Frejace

tusind tak!


Skriv et svar til: Diffrentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.