Matematik

Begrænsninger

02. marts 2022 af ChristinaEUX - Niveau: B-niveau

En anden begrænsning for Pandora er, at der skal bruges noget sølv til at producere. Et armbånd bruger man 0,3 kg sølv og en halskæde bruger man 0,9 kg sølv. De kan maksimalt bruge 30 kg sølv pr. medarbejder.  

Opstil en begrænsning for sølvet ..

Jeg er nået frem til; 
0,3x+0,9y<30 
Men jeg er lidt i tvivl om jeg har gjort det rigtigt, er der nogle der vil se på det? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2022 af SuneChr

Det ser ud til, at opgaven er taget ud af en helhed.
Men hvis en medarbejder fremstiller x armbånd og y halskæder, er uligheden rigtig. Der skal dog
tilføjes lighedstegnet, da 30 kg er maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2022 af SuneChr

Forkort uligheden, så bliver den mere overskuelig:
          x + 3y ≤ 100


Svar #3
02. marts 2022 af ChristinaEUX

Hos Pandora arbejder man med forskellige begrænsninger.  

Det tager en medarbejder 1,5 time at lave et armbånd og 2 timer at lave en halskæde. Medarbejderen arbejder 120 timer om måneden 

Opstil en begrænsning for arbejdstiden 

En anden begrænsning for Pandora er, at der skal bruges noget sølv til at producere. Et armbånd bruger man 0,3 kg sølv og en halskæde bruger man 0,9 kg sølv. De kan maksimalt bruge 30 kg sølv pr. medarbejder.  

Opstil en begrænsning for sølvet 

Sådan ser opgaven ud.. Hvor jeg har sat den første til f(x)=1,5x+2y<120 
Så fordi det er et maksimum skal det være = og ikke mere eller mindre, og da medarbejderen i den første opgave har 120 timer, må den godt være < ? da det skal ske indenfor de 120 timer ?


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2022 af SuneChr

Der skal også lighedstegn med i begrænsningen i arbejdstiden.
Forkort også den:
   3x + 4y ≤ 240
Løser du de to uligheder, får du det antal armbånd og det antal halskæder, det er muligt at
fremstille under de angivne brtingelser.


Svar #5
02. marts 2022 af ChristinaEUX

Nu spørger jeg måske dumt, men hvorfor skal det være dobbelt i funktionen? 
Jeg forstår din mening med ≤ = , mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2022 af SuneChr

.SP 020320221626.JPG

Vedhæftet fil:SP 020320221626.JPG

Svar #7
03. marts 2022 af ChristinaEUX

Ja okay, jeg tænker at jeg er med nu, tusinde tak for hjælpen


Skriv et svar til: Begrænsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.