Fysik

Spændingsfald

02. marts 2022 af Nadi2020 - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg er gået i stå i den sidste opgave forneden her, jeg har allerede prøvet adskillige metoder, men kan se de her forkert fra facitlisten.

Spændingsfaldet over en elektrisk pære er 12 V, og pærens effekt er 6,0 W.

Hvor meget energi afsættes i pæren hver sekund?
Hvor stor ladningsmængde passerer igennem pæren hvert sekund?
Hvad er strømstyrken igennem pæren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2022 af mathon

            \small \begin{array}{llllll} \textup{Energi pr. sek.}&&P=6.0\;\frac{J}{s}\\\\ \textup{Ladning pr. sek.}&&6.0\;J=q\cdot U=q\cdot \left ( 12\;\frac{J}{Coulomb} \right )\\\\&& q=\frac{6\;J}{12\;\frac{J}{Coulomb}}=0.5\;Coulomb\\\\ \textup{str\o mstyrke:}&&I=\frac{q}{t}=\frac{0.5\;A\cdot s}{1\;s}=0.5\;A \end{array}


Svar #2
02. marts 2022 af Nadi2020

Ej TUSIND tak !!!!!!

Hvilke formler er det du gøre brug af ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2022 af MandenMedMangeHatte

#1 Enheder må ikke være i kursiv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2022 af ringstedLC

#2

Hvilke formler er det du gøre brug af ?

\begin{align*} \textup{Energi pr. sek.: } E&=P\cdot t&\Rightarrow \frac{E}{t} &= P \;,\;\frac{\left \lfloor E \right \rfloor}{\left \lfloor t \right \rfloor}=\frac{\textup{J}}{\textup{s}} \\ &&\frac{E}{t} &= 6.0\,\textup{W}=6.0\,\frac{\textup{J}}{\textup{s}} \\ \textup{Ladning pr. sek.: } U &= \frac{E}{q}=\frac{P\cdot t}{q}\Rightarrow q=\frac{P\cdot t}{U} &\Rightarrow \frac{q}{t} &= \frac{P}{U} \\ &&\frac{q}{t} &= \frac{6.0\,\textup{W}}{12\,\textup{V}}=0.5\,\frac{\textup{Coulomb}}{\textup{s}} \\ \textup{Str\o mstyrke: } P&=U\cdot I\Rightarrow I = \frac{P}{U} &\Rightarrow I &= \frac{6.0\,\textup{W}}{12\,\textup{V}}=0.5\,\textup{A} \\\\ &&\Rightarrow \textup{A} &= \frac{\textup{Coulomb}}{\textup{s}} \end{align*}


Skriv et svar til: Spændingsfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.