Matematik

har brug for din hjælp

03. marts 2022 af yi - Niveau: B-niveau

Hej med jer 

Jeg har en opgave som går ud på at finde vinklen mellem to vektorer. vektor BC = <2,9> og vektor CD <5,-5>

Jeg har beregnet skalarproduktet ved at gøre følgende: 

Billederne er vedhæftet

svaret giver 0 mening 


Svar #1
03. marts 2022 af yi

Her er et billede mere af hvordan jeg har gjort 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} v = \cos^{-1}\left ( \frac{2\cdot 5+9\cdot (-5)}{\sqrt{2^2+9^2}\cdot \sqrt{5^2+(-5)^2}} \right ) =\cos^{-1}({\color{Red} -}\,0.5375) &= 2.1375\\&= 122.47^{\circ} \end{align*}


Skriv et svar til: har brug for din hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.