Matematik

Bestem monotoniforholdene for f

03. marts 2022 af Augustwoc - Niveau: A-niveau

Jeg mangler lidt hjælp til denne opgave

Om en funktion f oplyses at 

f '(x)=-x^2-3x+10

Bestem monotoniforholdene for f.

Sætter pris på hvis i har tid til at hjælpe.

Vedhæftet fil: Opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2022 af peter lind

f'(x) > 0 for f(x) voksende

f'(x) = 0 for f(x) har ekstrenum

f'(x) < 0 for f(x) aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{monotoniinter-}\\ \textup{valgr\ae nser}\\ \textup{bestemmes af:}\\&& f{\, }'(x)=-x^2-3x+10=0\\\\&&x=\left\{\begin{matrix} -5\\2 \end{matrix}\right. \\\\&& f{\, }'(x)=-\left (x+5 \right )\left (x-2 \right )\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{fortegnsvariation}\\ \textup{for } f{\, }'(x)\textup{:} \end{array}
\small \begin{array}{llllll} x\textup{-variation:}\\ \end{array}            ___________-5___________2___________
\small \begin{array}{llllll} \textup{ekstrema:}\\ \end{array}
\small \begin{array}{llllll} \textup{monotoni}\\ \textup{for }f(x)\textup{:} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdene for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.