Matematik

Differantielregning

06. marts 2022 af lovematematik123 - Niveau: B-niveau

Hvilken passer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2022 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{lllllll}&& 2ax+b=0 \; \; \textup{for }x=-3\qquad a<0\\\end{array}


Svar #3
06. marts 2022 af lovematematik123

#2

                  \small \small \small \begin{array}{lllllll}&& 2ax+b=0 \; \; \textup{for }x=-3\qquad a<0\\\end{array}

Forstår ik rigtigt, hvordan kan jeg finde ud af hvilken en af dem passer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2022 af mathon

a < 2 udelukker to af mulighederne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f'(-3) &= 0 &\Rightarrow -3&=\frac{-b}{2a}=x_T\;,\;T=(x_T,y_T) \\ &&a&=\frac{-b}{2\cdot (-3)} \\ f'(-4) >0 &\wedge f'(-2) <0 &\Rightarrow a&<0 \Rightarrow b<0 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2022 af oppenede

Alle 4 muligheder er andengradspolynomier, hvis grafer er parabler. Ifølge monotoniskemaet vender grenene nedad hvorfor a-tallet skal være negativt (2 muligheder der passer), og toppunktet har abscisse xT = -3 (hvormed kun 1 mulighed er tilbage der virker).


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}&& 2a\cdot (-3)+b=0\\\\&& -6a+b=0\\\\&&& \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline &\textbf{a}&\textbf{b}&\textbf{-6a+b}\\ \hline \textup{mulighed 1}&-1&-6&-6\cdot (-1)+(-6)=\mathbf{{\color{Red} 0}}\\ \hline \textup{mulighed 2}&-2&-16&-6\cdot (-2)+(-16)=-4\\ \hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2022 af mathon

\textbf{Konklusion:}\;\textbf{?}


Skriv et svar til: Differantielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.