Matematik

Funktioner og trigonometri

23. marts 2022 af Frejace - Niveau: B-niveau

Hej,  er der en derude som kan hjælpe mig med hvordan jeg skal løse denne opgave med hhv. spørgsmål a) og b)? Jeg er helt i tivivl om hvordan...

Tak:)

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2022 af mathon

Find først ligningen for tangenten i (a,f(a)).


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} && f{\, }'(x)=2x-10\\\textup{tangentligning:}\\&&y=\left ( 2x_o-10 \right )\cdot (x-x_o)+f(x_o)\\\\\textup{tangentligning i }\left ( a,f(a) \right )\textup{:}&& y=\left ( 2a-10 \right )\cdot (x-a)+f(a)\\\\&&y= \left(2a-10 \right )\cdot x-a^2+29 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\ && Q=(0,29-a^2) \\\\&& R=(0,a^2-10a+29) \\\\&\textup{trekantsareal:}\\&&T=\frac{1}{2}\cdot \left | RQ \right |\cdot a \end{array}


Svar #5
24. marts 2022 af Frejace

Okay tak!

Skriv et svar til: Funktioner og trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.