Matematik

Væske i beholder

13. april 2022 af matematikniveau - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med det her?
 

Jeg har vedhæftet opgavebeskrivelse 

Vedhæftet fil: Untitled.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2022 af ringstedLC

a) Lav 2. gradspol. regression

c) 

\begin{align*} c &= h(0) \end{align*}

d)

\begin{align*} h'(t) &= 2at+b \end{align*}

e) Når væskehøjden stopper med at aftage:

\begin{align*} h'(t) &= 0\Rightarrow t=t_0=\;? \end{align*}

g) for bedre overblik over f)

\begin{align*} h(t) &= ... \;,\;0\leq t\leq t_0 \end{align*}

efter tiden t0 ændrer væskehøjden sig ikke.

f)

\begin{align*} h(t) &= 4 \Rightarrow t=\left\{\begin{matrix} t_1\\ t_2\end{matrix}\right\} \Rightarrow t=t_1\;,\;t_1<t_0 \end{align*}


Svar #3
13. april 2022 af matematikniveau

Jeg fatter ikke noget af det.

Kan du forklare det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2022 af ringstedLC

a) (og b)) laves med et CAS værktøj og giver dig modellens konstanter.

c) Modellen er en parabel i 1. kvadrant, der vender grenene opad. c er 2. koordinaten til dens skæring med y-aksen, altså i (0, c).

d) Differentier den endelige model (med CAS).

e) Når væskehøjden stopper med at aftage, så er grafen "flad". Det svarer til at bestemme parablens toppunkt, men du skal bruge differentialregning. Løs ligningen '(t) = 0 og bestem t0

g) Første data (i tid) er (0,16.4), derfor 0 ≤ t . Efter tiden t0 formodes det, at væskehøjden er konstant, derfor t ≤ t0

f) Den "rå" parabel har to punkter med y-værdien "4" Løs ligningen med CAS og husk kriterierne for t for at få den rigtige løsning.


Svar #5
13. april 2022 af matematikniveau

Jeg skal løse det med maple

Hvilket gym-pakke skal jeg anvende?
Det er første gang jeg bruger maple, har anvendt andre CAS værktøjer før. Så jeg er inde i tåge hvis man kan sige det på den måde....


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2022 af ringstedLC

Så dit problem er, at du ikke kender din CAS.

#0

Kan nogen hjælpe mig med det her?

#3

Jeg fatter ikke noget af det.

Kan du forklare det lidt mere?

Det havde jo været rart at vide, istedet for #0 og #3.

Jeg bruger ikke selv Maple. Prøv at finde en god video fx på YouTube eller se i din manual.


Svar #7
13. april 2022 af matematikniveau

Don't get me wrong I find your answer very useful


Svar #8
16. april 2022 af matematikniveau

Har jeg lavet det rigtigt?

Hvis ja, hvad er det næste skridt?

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #9
16. april 2022 af ringstedLC

#8: Det ser fornuftigt ud.

Prøv at få indstillet til eksakte koeefficienter eller medtag flere decimaler og plot så den "rå" parabel i et lidt større vindue, der medtager (0,0).


Svar #10
16. april 2022 af matematikniveau

Jeg har brug for i alle punkter, kan du hjælpe mig med det?

Gerne med forklaringer


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. april 2022 af ringstedLC

Du har fået hjælp i #2 (dog ikke til Maple) og forklaringer i #4.

Kom i det mindste med forskriften for parablen ...


Svar #12
16. april 2022 af matematikniveau

Er det den her du mener?
 

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. april 2022 af ringstedLC

#12: Nu begynder det at ligne noget, der kan bruges.

- Definér og plot grafen for:

\begin{align*} h(t) &= 0.0024\,t^2-0.26030\,t+16.39600\;,\;0\leq t \\ &\Rightarrow \left\{\begin{matrix} a=0.0024\\b={\color{Red} -}0.26030\\c=16.39600 \end{matrix}\right. \end{align*}

så toppunktet som det bla. handler om, kan ses.

Gå så derefter frem som tidligere angivet.


Svar #14
26. april 2022 af matematikniveau

Kan du forklare det mere?

Jeg har brug for forklaringer i alle punkter


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. april 2022 af ringstedLC

Nej, du har ikke brug for flere forklaringer.

- I Påskeferien oprettes denne tråd. Tre dage senere, stadig i ferien vender du tilbage med lidt brugbart, men spørger stadig efter "forklaringer".

- Næsten 14 dage senere spørger du igen om "forklaringer" til hele molevitten. Og nå ja, så opretter du lige tre nye tråde, hvor du også gerne vil have hjælp og forklaringer til det hele.

Det du har brug for, er at få læst en hel del op på matematik, så du i det mindste kan beregne toppunktet af en parabel m.m. og meget gerne finde ud, hvordan din CAS bruges.

Og måske allervigtigst; matematik kommer ikke af sig selv og slet ikke ved bare at se, hvordan andre laver ens lektier. Gør noget, lav et eller andet og undersøg så, om det dur. Du skal arbejde dig ud af dine problemer.


Skriv et svar til: Væske i beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.