Matematik

Hvad er reelle tal?

16. april 2022 af baryler111 - Niveau: 7. klasse

Hej jeg forstår ikke hvad reelle tal er fordi at alle de gange jeg har søgt og spurgt står/siges der at det er alle tal med undtagelse af komplekse tal og jeg forstår heller ikke hvad komplekse tal er.

er der nogen der vil forklare?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2022 af Omar95 (Slettet)

Alle hele tal er reelle tal. Både negative og positive. Nul er også et reelt tal.

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2022 af ringstedLC

#0

... , at det er alle tal med undtagelse af komplekse tal ...

Ja, det er jo ikke så godt, at forklare noget med noget andet, der ikke er kendt i forvejen.

Reelle tal er de tal, der ligger på tallinjen.

Alle tal på tallinjen er enten rationale eller irrationale:

- Rationale tal er brøker, både ægte og uægte. Fx:

\begin{align*} \left \{ \frac{2}{1}\;,\,\frac{-2}{1}\;,\,\frac{-1}{5} \right \} &\in \mathbb{Q} \\\mathbb{Q} &= \left \{\frac{m}{n}\mid m\in \mathbb{Z},\;n\in \mathbb{N} \right \} \;,\; \left\{\begin{matrix}\mathbb{Z}\,\textup{er heltal} \\\mathbb{N}\,\textup{er nat.\,tal} \end{matrix}\right. \end{align*}

- Irrationale tal: De tal på tallinjen, der ikke er rationale. Fx:

\begin{align*} \left \{ \sqrt{2}\;,\,\pi\;,-\sqrt{3} \right \} &\notin \mathbb{Q} \\ \left \{ \sqrt{2}\;,\,\pi\;,-\sqrt{3} \right \} &\in \textup{m\ae ngden af irrat.-tal} \end{align*}


Brugbart svar (3)

Svar #3
16. april 2022 af SuneChr

# 0
Lad de komplekse tal ligge i denne tråd.
De reelle tals konstruktion er en lang historie, fra urmennesket begyndte at tælle sine fingre og op til nyere tid, hvor det blev klart, at de hele tal alene ikke var tilstrækkelige til at beskrive matematiske problemer og sammenhænge. Der måtte findes "noget" imellem de hele tal og brøker, (de rationale tal). Det var endnu ikke tilstrækkeligt med de rationale tal, - der måtte endnu ligge "noget" imellem to rationale tal, som ikke var rationalt. F.eks. kan  \pi og \sqrt{2} ikke skrives som en brøk, men er alligevel med i det store selskab, som vi kalder for de reelle tal. De reelle tal er   a l l e   tal.
Skal man gå længere ind i tallenes mystik, er det et nærmere studium, som denne platform ikke er beregnet til.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2022 af SuneChr

Forestil dig en regnfrakke hvor alle sammenføjningerne er syet sammen ved en maskines nål og tråd.
Går man ud i regnvejret med sådan en regnfrakke, vil vandet gå igennem de fine huller fra nålen, og regnfrakken vil ikke være til megen nytte. En sådan regnfrakke er mængden af de rationale tal.
Den helt gode og uovertrufne regnfrakke vil overalt være svejset sammen, og man vil vende lige så tør hjem, som da man gik ud. En sådan regnfrakke er mængden af de reelle tal.


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. april 2022 af oppenede

Reelle tal er det samme som det i daglig tale kaldes tal.


Brugbart svar (2)

Svar #6
21. april 2022 af SuneChr

# 5
Denne tråds spørger er jo allerede i tvivl om, hvad reelle tal ér.
Spørger du tilfældige fodgængere på gågaden i Borgkøbing, vil du nok få vidt forskellige svar.
Talopfattelsen er meget forskellig. I børnehøjde er selv brøker svære at forstå, og når først brøkerne
klumper sig sammen, og hvad der ligger derimellem, bliver det for mange for abstrakt.
 


Svar #7
07. juni 2022 af baryler111

tak det hjalp virkelig meget


Skriv et svar til: Hvad er reelle tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.