Fysik

Aktivitet

16. april 2022 af Remilys - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har et spørgsmål vedr. en opgave, der omhandler aktivitet. Jeg skal udregne aktiviteten af Cs-137 i en radioaktiv prøve, der indeholde 8,8·1018 Cs-137 isotoper og en henfaldskonstant på 0,023043 år-1. Jeg er dog lidt usikker på hvordan jeg skal løse opgaven, og vil høre om der var nogen havde mulighed for at få hjælpe:) Jeg takker mange gange på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2022 af janhaa

N= N_0e^{-\lambda t}


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2022 af janhaa

N = 8,8*10^18*(exp^(0,023043*t))

need t.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2022 af Sveppalyf (Slettet)

A = -dN/dt  <=>

A = λN0e-λt  <=>

A = λN0

A = 0,023043 år-1 * 8,8*1018  <=>

A = 0,023043/(365,25*24*60*60s) * 8,8*1018  <=>

A = 6,4*109 Bq


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2022 af Sveppalyf (Slettet)

#3

A = λN0e-λt  <=>

A = λN0

Hov, det skulle være

A = λN

(ikke N0)


Svar #5
20. april 2022 af Remilys

Tusinde mange tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.