Matematik

Bestem konstanter.

23. april 2022 af mangetakforhjælpen - Niveau: A-niveau

Hej med jer,

Jeg håber meget på, at I kan hjælp mig med vedhæftede opgave.

På forhånd tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2022 af peter lind

Gang  ligningen med bx+4 og reducer til formen cx2 + dx + e = 0

c, d og e skal alle være 0, hvis det skal gælde for alle x ≠ 4

Jeg gør lige opmærksom på at ligningen  ikke er defineret for x = -4/b  b≠0


Svar #3
24. april 2022 af mangetakforhjælpen

Mange tak for svaret. Jeg har ganget med bx+4 og fået ax^2+x+c=(5-x)*(bx+4). Men jeg forstår ikke, hvordan jeg kommer videre derfra. Jeg har fået et hint omkring, at der står to andengradspolynomier lig med hinanden, og at man kan finde a, b og c ved at kigge på, hvad der står foran x^2 i den ene, og så skal der også stå det i den anden, og det samme med foran x og c.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2022 af Anders521

#3 Ifølge hintet i #2 skal ligningen omskrives/reduceres til formen cx2 + dx + e = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. april 2022 af mathon

                  \small \begin{array}{lllllll} ax^2+x+c=\left ( 5-x \right )\cdot \left (bx+4 \right )\qquad a\neq0\qquad x\neq4\\\\ ax^2+x+c=5bx+20-bx^2-4x\\\\ ax^2+x+c=-bx^2+(5b-4)x+20\\\\ \begin{array}{llllll}\qquad 1=5b-4\Leftrightarrow b=1\\\qquad a=-b\Leftrightarrow a=-1\\\qquad c=20 \end{array}\\\\ -x^2+x+20 \end{array}


Svar #6
24. april 2022 af mangetakforhjælpen

Det giver mening nu. Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Bestem konstanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.