Fysik

Foton energi

04. maj 2022 af Adl9 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til nedestående opgave:)

En laserstråle sendes mod et gitter med gitterkonstanten 1,50*10^-6m. 2. ordens afbøjningsvinklen er 35,3 grader. Beregn fotonernes energi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2022 af peter lind

Brug gitterligningen d*sin(v) = λ hvor d er gitterkonstanten, v er afbøjningsvinklen og λ er bølegelængden til at finde bølgelængden.

Brug dernæst at λ*f = lyshastigheden hvor f er frekvensen

til sidst bruger du at E = h*f hvor h er plancks konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2022 af mathon

                              \small \small \small \begin{array}{llllll}&& E\cdot \lambda=h\cdot c=1.98645\;\mathrm{J\cdot m}=1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}\\\\\\&& d\cdot \sin(\varphi_2)=2\cdot \lambda\\\\&& (1500\;\mathrm{nm})\cdot \sin(35.3\degree)=2\cdot \lambda\\\\&&\lambda=\frac{(1500\;\mathrm{nm})\cdot \sin(35.3\degree)}{2}=433.393\;\mathrm{nm}\\\\\\&& E=\frac{1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}}{433.393\;\mathrm{nm}}=2.86077\;\mathrm{eV}=4.58347\cdot 10^{-19}\;\mathrm{J} \end{array}


Skriv et svar til: Foton energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.