Fysik

Lysabsorption i glas

04. maj 2022 af Hanna98475 - Niveau: C-niveau

jeg skal besvare disse spøgersmål til en report og er i tvivl om jeg forstår dem rigtig.

1.hvordan ligger ændrer lysintensiteten sig som funktion af glastykkelsen( hvad menes der med funktion?)

2. Angiv den matematiske model. Er der begrænsninger i modellen( hvad menes der med begrænisnger og hvad menes der med en matematisk model ) 

3. Hvor tykt et glaslag kræves for at sænke lysintensiteten med 50%(hvordan udregnes dette )

4.Hvor mange % sænkes lysintensiteten gennem 10 cm af glasset ( hvordan udregnes dette)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{1.}\\&&I(x)=I_0\cdot e^{-\mu_{glas}\cdot x} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2022 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler en oplysning. Hvor stor er dæmpningskoefficienten μglas?


Skriv et svar til: Lysabsorption i glas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.