Fysik

Bestem frekvens udfra bølgegraf, vekselstrøm

07. maj 2022 af wekwekwok - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg skal udfra denne graf bestemme maksimalspænding, effektivspænding og frekvens for noget vekselstrøm. Jeg forstår godt maksimal og effektiv strøm.

Maksimal = top bølgehøjde som er 20 V

effektivspænding

Umax=√2*Ueff

20=√2*Ueff

Ueff=14,142 V

Hvordan regner jeg frekvens udfra en vist graf som denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{T af l\ae ses til }\\&T=0.01\;\mathrm{s}\\ f \textup{ beregnes}\\&f=\frac{1}{T} \end{array}


Svar #2
07. maj 2022 af wekwekwok

altså:

\frac{1}{0,01 s}

så der er bare 100 svingninger per sekund?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2022 af mathon

         \small f=100\;\mathrm{Hz}


Skriv et svar til: Bestem frekvens udfra bølgegraf, vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.