Matematik

Differentialregning af dagslængder

08. maj 2022 af releonora - Niveau: B-niveau

Opgave vedhæftet 

Jeg har brug for hjælp til følgende spørgsmål

3c) Undersøg hvilke dage dagslængden ændrer sig hurtigst i løbet af året

3d) Hvilke perioder vil du forvente f(x) har? Bestem perioden for f(x)

3e) Hvordan vil forskriften ændre sig, hvis vi ser dagslængderne for en by, der ligger syd for København, men stadigvæk nord for ækvator? 

Jeg har følgende oplysninger 

a=307.272

b=0,016564

c=-1,28614

d=717,468


Svar #1
08. maj 2022 af releonora

Jeg benytter mig iøvtigt af t-nspire 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2022 af ringstedLC

3c) Undersøg hvornår hældningen (diff.-kvotienten) er størst ved at lave monotoniundersøgelse af '(x). Sammenlign resultaterne med dagsnumrene for jævndøgn.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2022 af ringstedLC

3d) 

\begin{align*} T &= \frac{2\,\pi}{b} \end{align*}

3e) Tænk over hvilke konstanter der er afhængige af breddegraden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2022 af SuneChr

ad  3e)
Prøv, ud fra følgende oplysninger, at tilpasse forskriften for dagslængden året igennem for andre
breddegrader.
På ækvator er dagslængden hele året på 12 timer (+ 5 min.) .
Ved forårs- og efterårsjævndøgn er dagslængden på 12 timer (+ nogle min.) på alle breddegrader.
Fra forårsjævndøgn til efterårsjævndøgn er dagene længere, jo længere nord på man er.
Fra efterårsjævndøgn til forårsjævndøgn er dagene kortere, jo længere nord på man er.
(Som turist i syden i sommerhalvåret oplever man også, at dagene dér ér kortere end derhjemme).   


Skriv et svar til: Differentialregning af dagslængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.