Kemi

Redoxreaktioner

10. maj 2022 af isakkq9 - Niveau: C-niveau

Fe2+ + MnO−4 → Fe3+ + Mn2+

Skal afstemme Reaktionsskemaet

En der kan hjælpe med at fortælle step for step hvad man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{tildel oxidationstrin:}\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{2+}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\;\longrightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \mathbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textup{antal}\\ Fe&1&&5\\ Mn&&5&1 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

                                             \small \begin{array}{lllllll} 5\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 5\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

                                             \small \begin{array}{lllllll} 5\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 5\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

                                                                                                                                                                                                \small \begin{array}{lllllll} 5\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 5\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.