Matematik

Tangentbestemmelse

11. maj 2022 af freja9292 - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg den når der også er en y værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Tangent i }(-1,3)\textup{:}\\&& y=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\cdot \left ( x-(-1)+3 \right )\\\\&& y=\frac{(-1)^2+3}{3-1}\cdot \left ( x-(-1) \right )+3\\\\&& y=\frac{4}{2}\cdot \left ( x+1 \right )+3\\\\&& y=2\cdot \left ( x+1 \right )+3\\\\&& y=2x+2+3\\\\\\&& y=2x+5 \end{array}


Skriv et svar til: Tangentbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.