Matematik

tidsforskell timer minutter

14. maj 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej hvor mange timer minutter er der fra 19
:25 til 00:05?
Er det 4 timer og 40 minutter?

Hvordan regnes dette ud matematisk?
Hvor langt er der fra 19:35 til 22:45
det er jo 3 timer og 10 min man trækker minutter og timer fra hinanden
Hvad nu hvis det er 20:47 til 23:10 her slut minutterne mindre end start minutterne, hvordan regner man så?
Skal man låne en time 60 min= 1 time 60+10= 70 min- 47 min = 23 min? 2 timer og 23 min?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} 19\textup{:}25\rightarrow 24\textup{:}25=4\textup{ timer }60\textup{ min}\\ 24\textup{:}05\rightarrow 24\textup{:25 }= \qquad \quad 20\textup{ min}\\\\ 19\textup{:}25\rightarrow 00\textup{:}05=4\textup{ timer }40\textup{ min} \end{array}


Svar #2
14. maj 2022 af shain

Hvad med fra kl. 20:47 til kl. 23:10
Skal jeg i denne situation låne 1 time 60 min og trække fra startminutterne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2022 af StoreNord

Jeg ville låne en time og lægge dem til slutminutterne


Svar #4
14. maj 2022 af shain

dvs 60+10?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2022 af StoreNord

 

   


Svar #6
14. maj 2022 af shain

Er der 2 timer og 23 min mellem kl. 20:47 og 23.10?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2022 af StoreNord

ja.
Det er min yndlingsmåde at gøre det på.


Svar #8
14. maj 2022 af shain

ok mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2022 af ringstedLC

1. Ja. Der lånes et døgn (24 timer):

\begin{align*} & & &\bcancel{1}\!:\!\overset{\bcancel{2}}{0}\,\overset{10}{\overset{\bcancel{4}}{0}}\!:\!\overset{6}{0}\,5 &&& & &\overset{1}{1}\,\overset{1}{9}\!:\!2\,5 \\ & & -\; & \underline{\;\;\;\,1\,9:\!2\,5} &&& & +\! &\underline{\quad\;\;\,4\!:\!4\,0} \\ & & &\quad\;\;\, 4:\!4\,0 &&& & &1\!:\!0\,0\!:\!0\,5 \\ &\textup{Alternativ:} \\ & 0\,0\!:\!0\,5 \approx & &\bcancel{2}\,\overset{10}{\bcancel{4}}\!:\!\overset{6}{0}\,5 \\ & & -\; & \underline{1\;9\!:\!2\,5} \\ & & &\;\;\; 4\!:\!4\,0 \end{align*}

2. Rigtigt.

\begin{align*} & &\bcancel{2}\,\overset{10}{2}\!:\!4\,5 &&& & &\overset{1}{1}\,9\!:\!3\,5 \\ & -\! &\underline{\;1\,9\!:\!3\,5} &&& & + &\underline{\;\;3\!:\!1\,0} \\ & &3\!:\!1\,0 &&& & &2\,2\!:\!4\,5 \end{align*}

3. Ja, der lånes en time (60 min.):

\begin{align*} & &2\,\bcancel{3}\!:\!\overset{6}{\bcancel{1}}\overset{10}{0} &&& & &2\,\overset{1}{0}\!:\!\overset{1}{4}\,7 \\ & -\! &\underline{\;2\,0\!:\!4\,7} &&& & + &\underline{\;\;2\!:\!2\,3} \\ & &2\!:\!2\,3 &&& & &2\,3\!:\!1\,0 \end{align*}

Der er flere måder at regne tider på. Det afhænger nok en del af, om man er vant til at se på en urskive.


Svar #10
14. maj 2022 af shain

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2022 af mathon

Hvad med fra kl. 20:47 til kl. 23:10

                    \small \begin{array}{lllllll} 20\textup{:}47\rightarrow 23\textup{:}47=2\textup{ timer }60\textup{ minutter}\\ 23\textup{:}10\rightarrow 23\textup{:}47=\qquad \qquad 37\textup{ minutter}\\\\ 20\textup{:}47\rightarrow 23\textup{:}10=2\textup{ timer }23\textup{ minutter} \end{array}


Skriv et svar til: tidsforskell timer minutter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.