Matematik

Sandsynlighed

22. maj 2022 af ellewoods - Niveau: 9. klasse

Hvordan regner jeg opgave 14 ud? har lidt svært ved at forstå statistik og sandsynlighed :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2022 af Christianfslag

Sandsynligheden for at den lander med spidsen nedaf er

\frac{200}{1000}=\frac{2}{10}

Hertil er sandsynligheden for at dette udfald forekommer to gange i træk

\frac{2}{10}\cdot \frac{2}{10}=\frac{1}{25}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2022 af Mathias7878

Sandsynligheden for at spidsen lander nedad er 200/1000 = 0.2 = 20%. Hvis tegnestiften skal lande med spidsen nedad to gange i træk, skal det ske i det første kast og igen i det andet kast. Så du ganger egentligt bare sandsynlighederne med hinanden og dermed er sandsynligheden 0.2 * 0.2 = 0.04 = 4%. 

- - -

 

 


Svar #3
22. maj 2022 af ellewoods

Tusind tak! Kom også frem til 1/25, skulle bare lige være sikker på metoden :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2022 af ringstedLC

12. og 13. OK!

14. Når to uafhængige hændelser begge skal ske, så anvendes multiplikationsprincippet. Det vil sige, at du skal gange sandsynlighederne for hændelserne med hinanden.

Her haves kun en hændelse ad gangen, men der regnes så som om, at der var to ens tegnestifter, der begge skulle lande med spidsen nedad:

\begin{align*} P(2\,\textup{ned}) &= P(\textup{ned})\cdot P(\textup{ned}) \\ P(2\,\textup{ned}) &= \left (\frac{1\cancel{00}}{5\cancel{00}} \right )^{\!2} \end{align*}

Da ≤ 1, bliver det mindre sandsynligt, at to bestemte hændelser optræder efter hinanden end at blot én af dem forekommer.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.