Matematik

ledighedsprocent

23. maj 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
3 opgaver om ledighed, er lidt usikker på hvordan det skal regnes.

1) Er det 2008 færrest ledige?
2)gennemsnitlige ledighedsprocent 1994-2001 hvordan regnes dette? Er det fald i procent der skal regnes?

3) Hvor mange procent faldt ledigheden fra 1994-1999? er det (12%-7%)/12%*100?

Er meget usikker på de opgaver en der kan hjælpe

Svar #1
23. maj 2022 af shain

billede

Svar #2
23. maj 2022 af shain

Hvordan beregnes den gennemsnitlige ledighedsprocent fra 1994 til 2001 tar man procentallene og lægger sammen og dividere med antallet af år?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2022 af ringstedLC

1. Det kunne godt tyde på 2008 udfra søjlernes forløb.

2. Ja. Et gennemsnit beregnes som en sum divideret med antallet af led i summen.

3. Ja. Alternativt:

\begin{align*} \textup{Fald} &=\textup{led}_{94}-\textup{led}_{99} \\ \textup{Fald}_\% &= \frac{\textup{Fald}\cdot 100}{\textup{led}_{94}}\,\% \end{align*}


Svar #5
24. maj 2022 af shain

Tak

Skriv et svar til: ledighedsprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.